סקי בוואל ד'יזר
{{$Map.totalDistance}} ק"מ
ואל ד'יזר הוא אחד האתרים הטובים בעולם לגולשים מקצוענים, הנמשכים אליו בשל מסלולי ה-off-piste המאתגרים והנגישים על ידי מעליות. גולשים ברמה בינונית באים בגלל המסלולים הרבים והארוכים שבו. בנוסף לסקי, גם חיי הלילה וגם מגוון המסעדות בעיירה השתפרו בשנים האחרונות. אמנם מגוון מסעדות ההרים לא גדול, אבל זהו בהחלט אחד האתרים המומלצים ביותר.
בוואל ד'יזר ישנם שלושה אזורים עיקריים:
1. Bellevarde, שאפשר להגיע אליו בקלות בעזרת הפניקולר מ-La Daille או בעזרת הגונדולה L'Olympique שבעיירה. דרכו גם מגיעים לטינייה (Tignes). כאן נמצא המסלול האגדי Face.
מ-Bellevarde יוצאים שני מסלולים מפורסמים במורד ההר: OK שבו משתמשים לאליפות העולם שמתקיימת כל דצמבר, ומסלול Face - מסלול הגלישה ששימש את אולימפיאדת 1992, תחרויות החורף 1992 ואליפות העולם 2009. בנוסף לאלה יש פה כסאות ומעליות אחרות היורדות לעמק.
2. אזור הר Solaise שטוף השמש מתאים לגולשים ברמה הבינונית, למרות שיש כאן כמה מסלולים מאתגרים חזרה לכפר.
אל אזור זה מגיעים ישירות מהכפר במעלית-כיסא מהירה (4 מקומות) או ברכבל שמגיע כמה מטרים נמוך יותר.
דראג קצר או מעלית חבל לוקחים אתכם מעל למישור ולמטה למגוון כסאות שמשרתים אזור שמשי זה של מסלולים מתונים לרוב.
קרוב לפסגה של אזור זה תוכלו לתפוס את מעלית-הכיסא המהירה Leissières שעולה מעל הרכס ויורדת לצד השני, לאזור השלישי, בעמק העולה אל Col de l’Iseran .
3. אל אזור Col de l'Iseran אפשר להגיע במעלית הכיסא המהירה מ-Le Laisinant או על ידי רכבל מ-Le Fornet. המסלולים די קלים והמראות נהדרים.
בפסגה נמצא הקרחון Glacier de Pissaillas. מכאן תוכלו להגיע לכמה ממסלולי ה- off-piste הטובים ביותר.
האתר אינו מומלץ לגולשים מתחילים ולמי שלא גולש.
מסלולי הליכה:
משרד התיירות מציע מסלולים להליכה. טלפון: 04-790-60660
בסוף העונה תוכלו לטייל במסלול יפהפה מ-Le Fornet אל Pont St Charles.
המפגש בצהריים עם הגולשים קצת בעייתי מכיוון שהרבה מסעדות הרים אינן נגישות לאלה שאינם גולשים.
גלישה באביב:
לפי הסטטיסטיקות של השנים האחרונות, ואל ד'יזר מגיעה לשיא בכמויות השלג בשבוע האחרון של מרץ, עם 247 ס"מ של שלג במדרונות הגבוהים ו-101 ס"מ למטה, כך שהסיכונים לבחירת אתר זה בתקופת האביב לא גדולים. אפילו בשבוע האחרון של אפריל הרמות הממוצעות של שלג הן 198-91 ס"מ.
תגובות