סצנת האוכל בסן סבסטיאן
{{$Map.totalDistance}} ק"מ

המטבח הבאסקי מבטיח הנאה צרופה מהאוכל שהוא מציע - בין אם זה בברי פינצ'וס או במסעדות יוקרה
נכתב ע"י מערכת מגלים
08.09.2014
הצג על המפה
{{$ArticlesData.CurrentArticle.DisLikes}}%
0
378
שמור

חואן-מארי ארזאק (Juan Mari Arzak) קיבל לידיו את מטבח המסעדה המשפחתית בשנת 1966. הוא ידוע בחוגי חובבי האוכל כאבי המטבח הבאסקי החדש. ארזאק אימץ בחום את המתכונים המסורתיים של ארץ מולדתו, ועל פי דוגמת הבישול החדש הצרפתי, הוא החל לשנות אותם ולהתנסות איתם, לעתים בעזרת מעט חנקן נוזלי. הוא הקים אחווה קטנה ומאוחדת של שפים מקומיים, כולל השף המשופם פדרו סוביחאנה (Pedro Subijana), ממסעדת אקלרה (Akelarre), והם כולם החליפו רעיונות וחידושים ובישלו אחד עבור השני; כאשר אחרים ביקשו להצטרף אליהם, תנועה קולינרית חדשה נולדה.

 

בשנים שחלפו מאז שחר המטבח הבאסקי החדש, סן סבסטיאן הפכה ליעד גסטרונומי בעל מתחרים מועטים: ב-2011 היא זכתה ליותר כוכבי מישלן לנפש מאשר כל עיר אחרת שמופיעה במדריך הגורמה המפורסם – שישה עשר כוכבים (ב-2014 המספר ירד לתשעה כוכבים). ארזאק, סוביחאנה והאחרים לא רק הפכו את הכלכלה התעשייתית של האזור לכלכלת שירותים; הם גם הובילו בספרד את המגזר המשגשג של תיירות האוכל שעזרה לפרנס את צרפת מזה שנים רבות. יותר מכך, ההשפעה שלהם ניכרת בבירור במסעדות בכל רחבי העולם, החל מאלכימיה של מסעדת Fat Duck בברקשייר באנגליה, דרך המנות הזעירות ב-French Laundry בעמק נאפה בקליפורניה, וכלה בכבד האווז של מסעדת WD50 בלואר איסט סייד של ניו-יורק.

 

המנטליות המיוחדת הזו אינה מוגבלת רק למסעדות היוקרה של סן סבסטיאן. למעשה, אפשר לאכול אוכל מעולה כמעט בכל מקום בעיר. אפילו בתחנות הדלק מגישים טורטיות טובות עם מיץ תפוזים טרי. מהזול ועד יקר, כל מוסדות האוכל בעיר מתגאות במסורת הבישול הבאסקית, המבוססת על היצע מקומי של פלפלים, שום, שמן זית, גבינת כבשים, חזירים מפוטמים בבלוטים, הביצים המושלמות שצבע חלמונן אינו צהוב רגיל כי אם כצבע פרח לוע הארי, ושלל רב ממעמקי הים. בלי הכנה מרובה מראש, מלבד תשומת לב ללוח הזמנים (חנויות רבות סגורות בין השעות 1 ו-3 בצהרים, והברים יוצאים להפסקה בין 4 ל-8 בערב), תוכלו למצוא את כל סוגי המטעמים.

 

אוכל מהיר זמין כמעט בכל מקום, אולם לא ביק מק (למרות שישנו סניף של מקדונלדס בבניין השוק הישן), אלא מנת taco de bacalaoשניים או שלושה ביסים של דג בקלה מטוגן קלות, בטעם עננים מלוחים בתיבול פטרוזיליה (ב-Borda Berri) או foie a la plancha – כבד אווז נימוח מבושל בשיכר מקומי לצד קוביות תפוח, או המנה המצוינת והחריפה pintxo, pimiento de carne – פלפל צלוי במילוי בשר טחון ורוטב בשמל (ב-Tamboril). ישנם גם ברים שבהם אתם יכולים לעמוד ולקחת כרצונכם מצלחות האוכל המוצעות, או לצעוק את ההזמנה שלכם אל הטיפוס הקודר שאחראי על המקום (הוא כנראה הבעלים).

 

VideoPlayer
 

 

המקומיים הולכים בעקבות ההתפתחויות, והתשוקה לאוכל טוב בעיר אינה עומדת להיעלם בקרוב. צאו לארוחת ערב בליל שלישי במסעדת השף ארזאק (Arzak), מקום יוקרתי וחדשני, וראו שהמקום עמוס – ישנם כמה זרים פה ושם, אבל רוב הסועדים הם מקומיים. בחודשי החורף נוהגים חברים לבקר בבתי השיכר שמנקדים את הגבעות מסביב לעיר ולהתפנק בטורטיות ממולאות דגים וסטייקים צלויים. בחודשי האביב ההתרגשות הגדולה היא הגעת האפונה הזעירה לשווקי העיר. בחודשי הקיץ כולם אצים אל כפר הדייגים גטריה (Getaria) כדי לטעום דג שיבוט שנצלה על האש מחוץ למסעדות הרבות. וזוגות חוסכים כסף במהלך כל השנה כדי להגיע לארוחת צהרים אצל השף מרטין בראסאטגי (Martín Berasategui), המעוטרת בשלושה כוכבי מישלין, ארוחה שיכולה להימשך מעל לשלוש שעות ועולה יותר מ-200 יורו לאדם. זה חלק מהנוף המקומי, כמו הכבשים ושיבושי העיצורים בדיבור.

 

הרובע העתיק של סן סבסטיאן, Parte Vieja, הוא מבוך מפותל של רחובות צרים עם שלל ברים קטנים. כאן עוצרים זקנים בכובעי ברט שחורים בבר Paco Bueno לבירה ולמנות פינצ'ו מתוך מבחר של מנות מתאבנים קטנות. אז ממשיכים לבר Txepetxa לאנשובי בבצלים טחונים ופלפלים ירוקים, והם מתחככים עם הלקוחות הצעירים הלבושים ב-G-Star ו-North Face, בעוד שערמת מפיות הנייר הולכת ותופחת מתחת לרגליהם.

 

לא קשה לאכול טוב במרכז הקולינרי הנפלא הזה, אבל כן קשה לצמצם את מגוון האפשרויות לבחירה. מומלץ ליהנות ממגוון מקומות שמקיפים את כל ארוחות היום – החל ממסעדות פינה קטנות ועד למסעדות יוקרה שיש להזמין אליהן מקום חודשים מראש. כך תוכלו לטעום מכל ההיצע הרב ולאכול בדיוק כמו המקומיים.

 

 


תגובות

דרג:
לא שווה לבקר
התחברות
תגובה
{{comment.FirstName}} {{comment.LastName}}
{{comment.CreateDate | datetime}}
{{comment.Comment_ClearText}}
תגובה לתגובה



{{child.FirstName}} {{comment.LastName}}
{{child.CreateDate | datetime}}
{{child.Comment_ClearText}}








ביקרת במקום מגניב בטיול
האחרון שלכם?
ספרו על זה לכולם!
הוספת נק' עניין
יש לבצע לוגין כדי להוסיף נקודות עניין