לטעום מחבל הבאסקים
{{$Map.totalDistance}} ק"מ

הבישול הבאסקי הוא לדעת רבים המשובח ביותר בספרד
נכתב ע"י מערכת מגלים
17.09.2014
הצג על המפה
{{$ArticlesData.CurrentArticle.DisLikes}}%
0
341
שמור

האטרקציה המפורסמת של חבל הבאסקים, אוסקדי (Euskadi) בפי המקומיים, הוא לבטח המוזיאון הנוצץ של בילבאו. אך אם מסתפקים רק בביקור במוזיאון, נראה שמפספסים את המטרה האמיתית של ביקור באוסקדי. יש סיבה נוספת שבשבילה כדאי להגיע לחלק זה של העולם והיא בהחלט אינה ביקור במוזיאון אלא הגסטרונומיה של האזור. בעולמו של הבישול הספרדי האזורי, הבישול הבאסקי הוא לדעת הרוב משובח ביותר. 

 

לספרד יש הרבה מטבחים (לפחות  כמספר האזורים שבה), אבל מי שזוכה בפרס למצוינות הוא בלי ספק המטבח הבאסקי. אולי בגלל קירבתו לצרפת, באוכל יש משהו מתוחכם שחסר באוכל הספרדי. הערים הבאסקיות מפורסמות בסצנת המסעדות שלהן. לעיר סן סבסטיאן לבדה יש שתי מסעדות עטורות 3 כוכבים של מישלן (Arzak ו-Akelare). אבל הדבר הטוב ביותר ביציאה לאכול היא הפינצ'וס (Pintxos), חטיפים קטנים המוגשים עם המשקה – מעין גירסה מקומית לטאפאס. סצינת הפינצ'ו מרוכזת בערים העתיקות של בילבאו וסן סבסטיאן. 

 

למרות גודלם הקטן ביחס למפת ספרד, במרפקה של רצועת החוף בין ההרים הקנטבריים והגבול הצרפתי, שלושת המחוזות של חבל הבאסקים מספקים שלל נופים הרבה יותר משניתן לתאר. השטח, בגודל של 7000 קמ"ר, מציע הרים, נהרות, חופי רחצה ומרחבים גדולים בדרום ושטחי גפנים צפופים בנקודה בה נוגעת אוסקדי בחבל לה ריוחה (La Rioja). רצפת העמק לרוב מוכתמת באזורי תעשייה, אך הגבעות מעל מציעות ערב רב של אחו ירוק, יריעות אורנים ופה ושם בתים משופעי גגות שמזכירים לרגע את שוויץ.

 

מבחינת הדברים הבסיסיים האזור מציע כמעט הכל; מאכלי ים ללא תחרות, ותרבות מאכלי ים שקשה למצוא במקומות אחרים. הבשר הכי טוב בספרד נמצא כאן כולל מוצרים שונים של חזיר כגון הירך-חזיר, צ'וריסו ונקניק ומיוחד שנקרא מורסייה (morcilla) שמבושל עם אורז ובצלי אביב. לכל התושבים שגרים מחוץ לעיר יש גינות ירק פרטיות ולבילבאו וסאן סבסטיאן יש את שני השווקים המובילים במדינה והם עמודי התווך לאוכל האותנטי של חבל הבאסקים.  בפנים החבל אפשר למצוא מטעי תפוחים לעשיית סיידר, עדרי כבשים לעשיית גבינת אידיאזבל (Idiazabal) ושפע פטריות יער ודבש. 

 

מילות הקסם כאן הן מגוון, אותנטיות וזמינות. הבישול הבאסקי זוכה לשבחים בזכות המצוינות הגבוהה שלו. שפים מנוסים ומצוינים כגון חואן-מארי ארזאק (Juan Mari Arzak), פדרו סוביחנה (Pedro Sabijana) ומרטין ברסטגי (Martin Berasategui) – בעלי 9 כוכבי מישלין ביחד- הם אשפים במטבח ומשתווים בקלות לדרג הבכיר של השפים הצרפתיים. אך הגסטרונומיה הבאסקית היא מאוד דמוקרטית וניתן למצוא אוכל טוב בכל שכבות האוכלוסייה. חוץ ממקדשי האוכל שמנוהלים בידי השפים שהוזכרו למעלה, ישנם פאבים בהם המאכל המקומי טאפאס, או בפי המקומיים פינצ'ו, מוגש ברמה מאוד גבוהה. כמו כן ניתן למצוא מקומות עם תפריט הכולל שלוש מנות מקומיות טריות כגון דג עם שום ופלפלים, מרק כרישה ותפוח אדמה ומאכל של ביצים ופלפלים וכל זה ב-30-40 ₪ בלבד.

 

לכל מקום או אירוע של אוכל באוסקדי יש את הזמן המתאים לו. במקום בו עושים סיידר Sagardotegia - ניתן למצוא חביתת דגים וצלעות כבש על הגריל מלווים בסיידר בניחוח מיוחד שמגיע עם קצף ישר מהחבית. בחגיגות הכפר, סירים של מרמיטקו (marmitako); תבשיל טונה, תפוחי אדמה ועגבניות של דייגי חבל הבאסקים, עומדים מבעבעים על כיריים בחוץ ודוכנים ליד מוכרים בגטים ממולאים בבשר מותן חזיר רך ופלפלים אדומים צלויים על הגריל. עוד מנה טעימה מאוד היא Bacalao a la Vizcaino 0, דג בקלה ברוטב של פלפלים ועגבניות. 

 

מי שיתמזל מזלו וימצא גישה למועדון "צ'וקו" (txoko), אחד מהמועדונים הגסטרונומיים אליהם מגיעים גברים באסקים בכדי לבשל, לאכול ולדבר (בסדר הזה), יוכל לחוות מנות מסורתיות כגון "בקלאו אל פיל-פיל" (bacalao al pil-pil) - דג בקלה במלח ברוטב שמן זית סמיך, ומנות מושקעות נוספות. 

 

VideoPlayer
 

 

כמקובל בבילבאו ובסאן סבסטיאן, מאכלי הפינצ'וס בדרך כלל מגיעים על פרוסת טוסט או לחם. מניחים אותם בצורה מפתה על צלחות גדולות לאורך הדלפק ללקוחות שמתקהלים מסביב לבר עם המשקאות ביד, מדברים ביניהם ואוכלים כאוות נפשם.

 

מה שהבאסקים אוהבים לעשות בארועים אלו, הקודמים לאוכל, הוא לשטוף את המתאבנים המוגשים עם סיידר,סוריטו (zurito)- כמות קטנה של בירה קפואה מוגשת בכוס מיוחדת, ardo beltza- יין אדום, בד"כ מריוחה או יין לבן מקומי שנקרא צ'אקולי (txakoli) ונהיה פופולרי יותר ויותר. 

 

כך נודדים מבר לבר ומנשנשים משהו חדש בכל אחד ואחד. לחלק מהברים יש מומחיות למאכל ספציפי, לכן לא רצוי לפספס בסאן סבסטיאן את המאכל שנקרא גילדאס (gildas) – פלפלים חריפים ומיני חמוצים על שיפוד.  

 

הסגנון בו מבשלים את הפינצו' משקף את האופי של העיר בה הוא מוגש. הפינצ'ו בבילבאו, לדוגמא, נוטים יותר לכיוון עממי ויסודי ואילו בסאן סבסטיאן הם קלי דעת ומוגזמים. בפנים החבל מסורת הפינצ'ו אינה משמעותית כלל והתושבים מעדיפים להישאר בבית ולאכול אוכל כבד יותר. 

 

 


תגובות

דרג:
לא שווה לבקר
התחברות
תגובה
{{comment.FirstName}} {{comment.LastName}}
{{comment.CreateDate | datetime}}
{{comment.Comment_ClearText}}
תגובה לתגובה



{{child.FirstName}} {{comment.LastName}}
{{child.CreateDate | datetime}}
{{child.Comment_ClearText}}








ביקרת במקום מגניב בטיול
האחרון שלכם?
ספרו על זה לכולם!
הוספת נק' עניין
יש לבצע לוגין כדי להוסיף נקודות עניין
מוזיאון גוגנהיים

מוזיאון לאמנות עכשווית שעוצב על ידי הארכיטקט פרנק גרי והקים לת...

שוק לה בראצ'ה

שוק הדגים בסאן סבסטיאן...

סצנת האוכל בסן סבסטיאן

המטבח הבאסקי מבטיח הנאה צרופה מהאוכל שהוא מציע - בין אם זה בבר...

שוק ריברה

אחד משווקי האוכל הטובים באירופה...

לטעום מחבל הבאסקים

הבישול הבאסקי הוא לדעת רבים המשובח ביותר בספרד ...

הרובע העתיק

רובע קסום הסגור לכלי רכב בו אפשר לשוטט ברחובות הצרים, לעצור לט...

לה קונצה

בחוף זה החול נהדר, הים נקי והעיר ממש מאחוריכם...

המוזיאון הבאסקי

המוזיאון מציג את המסורת הבאסקית...

חבל הבאסקים

קהילה אוטונומית בצפון ספרד ...

מסלול גסטרונומי

יציאה מבילבאו כדי ליהנות מכל הטוב שמציע חבל הבאסקים...

המוזיאון לאמנויות יפות

המוזיאון מכיל את האוסף השני בגודלו של אמנות ספרדית אחרי הפראדו...

Arzak

מסעדה מפורסמת עם מטבח יצירתי ומושלם שעליו מופקדים ארזאק האב וב...

Akelarre

מסעדה היושבת גבוה על גבעת איגואלדו ומציע נופים נפלאים ומטבח מד...

Nerua

תפריט מאוד אישי וייחודי ובריא באותו זמן, עם שורשים תרבותיים בא...

Marqués de Riscal

מלון יוקרתי בעיצוב אוונגרדי שכדאי לבקר בו גם לא לנים בו...

Agorregi

מסעדה מומלצת שמציע מטבח מקומי נפלא שעליו אחראי אחד השפים הבאסק...

Hotel Miró

מלון 4 כוכבים שנקרא על שמו של המעצב שיצר את פנים המודרני של המ...

Silken Gran Domine Bilbao

מלון חמישה כוכבים של רשת סילקן המושפע בעיצובו ממוזיאון גוגנהיי...

Echaurren Hotel Gastronómico

מלון בוטיק גסטרונומי שהפך בשנים האחרונות למלון מודרני ונוח עם ...

El Globo

בר פינצ'ו הממוקם במדרחוב ברובע חדש של בילבאו והמגיש מבחר גדול ...

El Portal del Echaurren

מסעדה שמתמחה באוכל יצירתי. בשנת 2004 זכתה בכוכב המישלן הראשון ...

Zortziko

מסעדה מרגשת שבולטת בנטייה שלה לסגנון יצירתי...

Bar Gorriti

פינצו' בר שאינו מהודר אליו מגיעים עוברי אורח ופועלים כאחד על מ...

Echaurren Restaurant

אבן הפינה של אימפרית אצ'אורן ומקדש גסטרונומי, המכבד את החיים ו...